I’m sad

Structure 2 AU doesn't work in macOS Mojave

It can't be seen in Logic Pro nor Ableton (AU).
There are too many of us with this problem.
I hope AIR will release an update soon.
Also 2.0.10 update breaks the database.
9 people have
this problem
+1
Reply
  • Hi Alexandru,

    Thanks for posting. 

    Structure is compatible with Mojave. Make sure that you've restarted your computer after installing to complete the installation process. 

    Does the plugin show within Logic's plugin manager? I've included some more instructions below that will walk you through some steps to try if Logic isn't seeing your plugins:

  • (some HTML allowed)
    How does this make you feel?
    Add Image
    I'm

    e.g. kidding, amused, unsure, silly indifferent, undecided, unconcerned happy, confident, thankful, excited sad, anxious, confused, frustrated

  • Hi Bill,

    Thanks for replying.

    I’ve restarted my computer after installing Structure and still doesn’t work.

    Only Structure5.1_x64 shows up in Logic’s plugin manager. The stereo one doesn't appear.


    • I’ve tried all three methods and it doesn’t work.

    • The other link is only for GarageBand but I still tried the Two Notes Sandbox Patch. Obviously, it doesn’t work.

  • (some HTML allowed)
    How does this make you feel?
    Add Image
    I'm

    e.g. happy, confident, thankful, excited kidding, amused, unsure, silly indifferent, undecided, unconcerned sad, anxious, confused, frustrated

  • It's an old bug which has been around since at least the release of High Sierra and THERE ARE NO PLANS TO EVER GET IT FIXED. You need a vst wrapper like blue cat patchwork to run the vst version but beware, Structure STOPS loading patches when it exceeds a certain number of sub-patches even though they will only consume e.g. 2GB of ram and you have 32GB. I gave up on it months ago.

    Bill R. Are you even aware of how serious issues there are with Structure? Because you seem absolutely clueless about the fact that logic pro simply doesn't see the stereo version of Structure and only 5.1? I tested it on numerous configs and it occurs everywhere. So does the sub-patch limit bug. Those bugs existed a year ago with High Sierra and Logic Pro 10.3, they exist with Mojave 10.14.1 and Logic Pro 10.4.2 and they will be there long after we are gone. Sub-patch bug also occurs in Pro Tools 12 and 2018.

    There have been several threads on here about those issues with no solution on the horizon and no reasonable workaround. Don't feel offended, Bill, I mean no harm. I am simply pissed about the fact that I put money into this product and got essentially screwed in the arse by this crappy company. As did many others who also gave up on them.

    Such an amazing collection of instruments and so poorly executed. What a shame...
  • (some HTML allowed)
    How does this make you feel?
    Add Image
    I'm

    e.g. happy, confident, thankful, excited kidding, amused, unsure, silly indifferent, undecided, unconcerned sad, anxious, confused, frustrated

  • I’m confused
    Same problem here.

    Structure 2.0.10
    Logic 10.4.1
    macOS Mojave 10.14.2

    The patching with BlueCat PatchWorx works at least. Thank you Matt :)
  • (some HTML allowed)
    How does this make you feel?
    Add Image
    I'm

    e.g. kidding, amused, unsure, silly indifferent, undecided, unconcerned happy, confident, thankful, excited sad, anxious, confused, frustrated

  • Structure is not showing up in LPX, Mojave here either. The 5.1 version shows up in the AU validator, but not the stereo version.

    I installed the complete package yesterday, and every plug in installed fine and shows up in LPX, except for Structure.

    I see some people using a third party wrapper as a workaround and using the VST, but I don't own any third party wrapper and I prefer to wait for an official fix, so that I can stick with the AU version.

    I've deleted the whole plug in for the time being, and I will reinstall if and when a fix hopefully arrives.
  • (some HTML allowed)
    How does this make you feel?
    Add Image
    I'm

    e.g. kidding, amused, unsure, silly indifferent, undecided, unconcerned happy, confident, thankful, excited sad, anxious, confused, frustrated

  • I have the same problem here as well.. For now i’m using the multi-output version (first out is 5.1, the others are in stereo and they work ok). However there is another problem, i have no internal FX within structure at all.. so only dry samples. And no multi-patch presets (i assume there should be some?)
    Another issue is with mini grand, which doesnt see any presets but everything else seems to work as expected since upgrade to latest version.
    I tried using structure AU within AKAI VIP 3.1, but couldn’t get it to work at all. Crashed it a few times though..
    you guys are really putting the “german engineering” in a new light here...
    Mac osx mojave and latest version of logic 10.4.3
  • (some HTML allowed)
    How does this make you feel?
    Add Image
    I'm

    e.g. happy, confident, thankful, excited kidding, amused, unsure, silly indifferent, undecided, unconcerned sad, anxious, confused, frustrated

  • Also no multipatch presets on xpand!2 (single ones are fine), and no presets in DB33..
  • (some HTML allowed)
    How does this make you feel?
    Add Image
    I'm

    e.g. happy, confident, thankful, excited kidding, amused, unsure, silly indifferent, undecided, unconcerned sad, anxious, confused, frustrated

  • I managed to fix the issues with presets and effects by manually extracting the content from installers and copying the files to the right folders, but that didn’t sort out the problem with the stereo version of structure not showing up..
  • (some HTML allowed)
    How does this make you feel?
    Add Image
    I'm

    e.g. sad, anxious, confused, frustrated kidding, amused, unsure, silly happy, confident, thankful, excited indifferent, undecided, unconcerned