APC40MK2 Encoder Value Issue

APC40MK2 Encoder issue - My encoders are not sending smooth 0-127 midi data. It seems to be a problem online for some folks and there is no help. I cant get it to work!
1 person has
this question
+1
Reply
  • I cant even midi map the knobs to anything because they seem to be outputting a fixed value from 0-50. I monitored the MIDI and it appears that it just goes up and down from in this value range. I am so frustrated. I have 8 device controls that are absolutely useless!
  • (some HTML allowed)
    How does this make you feel?
    Add Image
    I'm

    e.g. kidding, amused, unsure, silly happy, confident, thankful, excited sad, anxious, confused, frustrated indifferent, undecided, unconcerned

  • Hi Chris,

    Thanks for posting!

    The range for the encoders should be 0-127. There is no software editor and since you can see it in midi monitor It would sound like it is hardware related. Warranty and non-warranty claims are not handled here on the forum, but I can point you in the right direction! Here are a couple of options that you could choose from:

    • Submit a Warranty or Service inquiry with our Technical Support team by logging onto the Akai Pro Support Page. Select Warranty or Service Inquiry from the drop down menu.

    or

    • For quicker support, call your nearest Support Office or International Distributor.

    Make sure to reference or link this thread to help out the support team.

    I hope this helps! Let me know if you have any additional questions.
  • (some HTML allowed)
    How does this make you feel?
    Add Image
    I'm

    e.g. kidding, amused, unsure, silly happy, confident, thankful, excited sad, anxious, confused, frustrated indifferent, undecided, unconcerned