Distribution transactions that are moved to a different envelope after the fact are not reflected in Android app

  • 1
  • Problem
  • Updated 2 years ago
I had several transactions tracking reimbursable expenses and their respective reimbursements. I was posting the credits as "new income" distributions but would put the whole value to that one envelope.

I recently moved a subset of those transactions, in bulk from the website by using the checkbox selection and choosing "Move Envelope".

This was successful on the website and all balances are reflected properly.

In the android app, the envelope summary page shows the correct current balance, but when I drill-down into this new envelope to look at the individual transactions, none of the distribution transactions are included, so it looks like I have a serious negative balance, even though I moved all those transactions. The envelopes that I originally distributed the money to still have those credits so the original envelope also has an incorrect view of transactions and running balance from the android app.




Photo of Luke Manley

Luke Manley

  • 4 Posts
  • 1 Reply Like

Posted 2 years ago

  • 1
Photo of Karisa Russell

Karisa Russell, Official Rep

  • 1704 Posts
  • 221 Reply Likes
Hi Luke, 

Thanks for posting and sorry for the troubles! Because the Envelope balances and data look correct on the website, I wonder if what you're experiencing is a syncing issue where some of the transactions just haven't been pulled down yet to your Android device. Can you try logging out / logging back into your Goodbudget Household on your phone and then check to see if the distribution get pulled down? 

If not, can you email us directly at support@goodbudget.com with your Household username so we can investigate? 

Thanks
Photo of Luke Manley

Luke Manley

  • 4 Posts
  • 1 Reply Like
That worked, it had to do a forced full-resync after logging back in. It was strange that those specific types of transactions (the distributions of new money to specific envelopes) did not sync properly after moving the transactions to a different envelope via the website.

Thanks for the help!