Not scrobbling from Spotify

  • 1
  • Problem
  • Updated 10 months ago
  • In Progress
  • (Edited)
For about a half hour ago no scrobbles are registered at Last.fm from Spotify desktop app on Windows 10. Also no indication on my profile that I'm listing to Spotify at this time.

Disconnecting and reconnecting the app in the settings section at LFM gives errors, but does indicate Spotify had been disconnect and reconnected but to no effect.

Scrobbling thru WinAmp on the same PC with the old plug-ins does work fine.
Photo of E-Clect-Eddy

E-Clect-Eddy

  • 272 Posts
  • 79 Reply Likes

Posted 10 months ago

  • 1
Photo of E-Clect-Eddy

E-Clect-Eddy

  • 272 Posts
  • 79 Reply Likes
Wel it seems to have solved itself... scrobbles are coming in again

thanx to whomever!
Photo of Erkan Yilmaz

Erkan Yilmaz

  • 222 Posts
  • 68 Reply Likes
The spotify scrobbler went down in that time period
the service stopped receiving player state messages

via lastfmstatus
Photo of Jon

Jon, Community & Customer Services

  • 4515 Posts
  • 3382 Reply Likes
The Spotify api stopped sending us player state messages for ~30 minutes.  We emailed them about 50 minutes ago and it appears to be fixed -- we're now trying to follow up with them to find out what actually happened.
(Edited)
Photo of E-Clect-Eddy

E-Clect-Eddy

  • 272 Posts
  • 79 Reply Likes
The problem has returned, no scrobbles coming in and not showing what I'm currently listening to.
Photo of Laura Last.fm

Laura Last.fm, Official Rep

  • 444 Posts
  • 363 Reply Likes
Thanks for the heads-up, we're looking into this right now.

Cheers,
Laura
Photo of nrcll

nrcll

  • 4 Posts
  • 1 Reply Like
Also experiencing it.
Photo of Jon

Jon, Community & Customer Services

  • 4515 Posts
  • 3381 Reply Likes
Should be working now.
Photo of E-Clect-Eddy

E-Clect-Eddy

  • 272 Posts
  • 79 Reply Likes
yeah, there's coming in again but some scrobbles seem to gone missing during about 20 minutes or so this morning
Photo of Rose De Perio

Rose De Perio

  • 19 Posts
  • 8 Reply Likes
I'm now having the same problem. It was working for me about 6 hours ago. This is really frustrating.