Connecting Hard Drive causes no video/audio.

  • 1
  • Problem
  • Updated 10 years ago
I recently got my 360 back after getting the RRoD a couple weeks ago. As soon as I got it back, I plugged everything in to find that there was no audio or video but the 360 itself seemed to be acting fine (seemed to be reading discs, recognising controllers, etc.). Thinking it was the HD AV cable, I bought a new one, only to find that it does exactly the same thing with the new one.
A couple days later, I turned on the 360 with the hard drive removed as I couldn't think of anything else that might fix the problem and lo and behold, it worked! The only problem now is that whenever the hard drive is connected, the screen goes black and I lose all audio until I remove the hard drive again.

My hard drive is from my original Xbox 360, bought in early 2006, if that helps. Also, it was perfectly fine before and it was kept in a cupboard while the Xbox was away being repaired so I can rule out any damage.
Any ideas how I can fix this? Or if it cannot be fixed, is it possible to move all save files to another hard drive or are my save files gone forever?
Photo of Godlesswanderer

Godlesswanderer

  • 5 Posts
  • 0 Reply Likes
  • confused

Posted 10 years ago

  • 1
Photo of John Breakwell (ex MSFT)

John Breakwell (ex MSFT), Currently working at a different company

  • 132 Posts
  • 31 Reply Likes
Hi,

How long have you left the disk attached with a blank screen. See if it works after waiting a while.

If not, I would recommend flushing the cache on the hard disk. You'll need to practice this first with the drive disconnected just so you can become familiar with the screens.

Go to System Settings->Memory.
Highlight “Hard Drive” and hit Y.
Then do the following key sequence:
X, X, LB, RB, X, X.
Accept the maintenance dialogue.

If that doesn't help then have a chat with the Xbox support team.

Cheers
John Breakwell (MSFT)
Photo of Godlesswanderer

Godlesswanderer

  • 5 Posts
  • 0 Reply Likes
Thanks, I'll try this tonight.
Photo of Godlesswanderer

Godlesswanderer

  • 5 Posts
  • 0 Reply Likes
Finally got around to trying it but it doesn't seem to work. I'm not sure whether it isn't registering my controller input or whether it just didn't do the job. Thanks for trying though.