Android: Unread filter inconsistent on 5.2.0b2

  • 1
  • Problem
  • Updated 2 years ago
In this build of Newblur for Android, the unread filter (my default view setting) doesn't update to show only the unread items unless I toggle to all items and back to unread. Anecdotally I feel as if I've seen it finally show only the unread items if I refresh at the main page +3 times.

This does seem to be related to reading stores on the mobile app. When I've read stores in the browser, the next app refresh shows only unread items (or sometimes those read in the last mobile session but not often).

Also, the Send app feedback > Email bug report causes the "Newsblur keeps stopping" message effectively crashing the whole app.


app version: 5.2.0b2
android version: 7.1.2 (N2G47E)
device: Google Pixel (sailfish)
sqlite version: 3.9.2
username: rickhensley
server: default
memory: normal
speed: 0 feeds in conn:0 read:0 parse:0 store:0
pending actions: pre:0 post:0
premium: unknown
prefetch: no
notifications: no
keepread: no
thumbs: no
Photo of Rick Hensley

Rick Hensley

  • 9 Posts
  • 0 Reply Likes
  • that's why it's a beta release.

Posted 2 years ago

  • 1
Photo of Samuel Clay

Samuel Clay, Official Rep

  • 6514 Posts
  • 1474 Reply Likes
We're looking into it, thanks for bringing this up! Too bad the email doesn't work, that has tons of good debugging info.
Photo of Taverius

Taverius

  • 5 Posts
  • 2 Reply Likes
Since early this morning I can't get the Android app to show "Unread Only" at all.

Related?

Did manage to send a mail.
Photo of Samuel Clay

Samuel Clay, Official Rep

  • 6514 Posts
  • 1474 Reply Likes
Yep, just replied. As I mentioned in the email, try logging in and out. 
Photo of Rick Hensley

Rick Hensley

  • 9 Posts
  • 0 Reply Likes
FWIW on my side, logging out and back in doesn't make seem to make any enduring difference. I've even tried uninstalling and reinstalling, as well as installing from a fresh factory reset and end up with the same results.
Photo of dosiecki

dosiecki

  • 69 Posts
  • 6 Reply Likes
I can't seem to get this to hapen on my own, but can anyone experiencing this try something real quick?  Once you find a feed where the read stories are still visible, rather than refreshing or killing the app, tap into another feed (any feed, any mode), then go back and then return to the feed that was acting incorrectly.  Does it immediately fix the issue?
Photo of Rick Hensley

Rick Hensley

  • 9 Posts
  • 0 Reply Likes
If I do things this way, I don't experience the condition that I've seen However, I operate almost wholly from All Stories where it happens constantly and without relent.

Here, I've read two stories, backed out to the main page, pulled to refresh, and then going back into All Stories.
Photo of dosiecki

dosiecki

  • 69 Posts
  • 6 Reply Likes
> If I do things this way, I don't experience the condition that I've seen

So just to confirm - if you read some stuff in All Stories in unread mode, back out, go into a specific feed, back out, and go to All Stories again, the stale/read stories do not appear? (don't bother refreshing, it won't help in this case)
Photo of Rick Hensley

Rick Hensley

  • 9 Posts
  • 0 Reply Likes
What you've said is correct. If, however, you never go into a specific feed the stale stories will remain in the read state.
Photo of dosiecki

dosiecki

  • 69 Posts
  • 6 Reply Likes
Thanks.  Prospective fix coming out in 5.2.0b3
Photo of jim

jim

  • 125 Posts
  • 2 Reply Likes
Just posted about this, to then find this thread after posting (didnt appear in search); I've now deleted the post. 

Good news: while posting, my newsblur updated to 5.2.0.b3 and the issue appears to have been resolved. Thanks. 
Photo of Rick Hensley

Rick Hensley

  • 9 Posts
  • 0 Reply Likes
It looks like 5.2.0b3 did resolve this for me. That's a relief! Thanks and happy Friday!