Marking as read/unread

  • Problem
  • Updated 11 months ago
The items I try to mark as unread don't stay marked that way, and the items I try to mark as read keep popping up as unread. What's going on?
Photo of Lori BumgarnerLB

Lori Bumgarner

  • 2 Posts
  • 0 Likes
  • frustrated

Posted 11 months ago

  • 6
Photo of ecognito

ecognito

  • 18 Posts
  • 4 Likes
I'm seeing similar behaviour. This is what I have observed:

1. Using Shift-A or the button to mark all as read does not appear to be working. The stories go from bold to normal, but the unread count in the left pane does not change, and if I click on that feed again, I see the same set of stories (in bold for unread again.)

2. Individual stories that I actually read get permanently marked as read. The unread count in the left pane decrements, and if I click on the feed again those stories are no longer visible (when only showing unread stories.)

Possibly related:

3. The "Counting is difficult" panel never goes away. The progress bar goes up to 100%, but the panel never fades out like normal.

Tried with two different browsers, Firefox and Chrome, with the same behaviour.

Newsblur not really usable with this problem.
Photo of Samuel Clay

Samuel Clay, Official Rep

  • 5139 Posts
  • 1133 Likes
I'm on it. Was part of a faulty deploy that I made as a result of being sick for the past three days. Work that should've been on a branch ended up in production. Reverting back now.
Photo of Samuel Clay

Samuel Clay, Official Rep

  • 5139 Posts
  • 1133 Likes
Fixed. I'm terribly sorry about this one. Should work fine now.
Photo of Lori BumgarnerLB

Lori Bumgarner

  • 2 Posts
  • 0 Likes
Thank you Samuel! Hope you feel better soon!
Photo of ecognito

ecognito

  • 18 Posts
  • 4 Likes
This problem seems to be coming and going a bit. Seemed to be fixed for one browsing session, but then come back a bit later and it is doing it again.

Tried clearing cache, logging out/in and restarting browser to no effect.
Photo of

  • 5 Posts
  • 0 Likes
This problem is definitely still there. Help!
Photo of Samuel Clay

Samuel Clay, Official Rep

  • 5139 Posts
  • 1133 Likes
Ok, please be specific then. What platform are you using and how are you verifying that this is an issue?
Photo of

  • 5 Posts
  • 0 Likes
Samuel--Firefox 28.0 on MacOS. Symptoms are similar to what ecognito posted. "Counting is difficult" bar never goes away, and trying to mark all articles read doesn't quite work (for example, if I double click on the number of unread articles, newsblur doesn't erase the number as expected, although it seems to mark all the articles read)

Clearing cookies and cache doesn't help.

This may be specific to Firefox as it doesn't happen on Chrome.
Photo of Samuel Clay

Samuel Clay, Official Rep

  • 5139 Posts
  • 1133 Likes
I'm having some database issues that are definitely affecting this. It should complete in about an hour. But I'm also heading to sleep (I run this maintenance every couple months), so the issue should clear up soon, but I'll check on it in the morning.

If you want to see system status, take a look at those graphs on the dashboard. The average load time graph doesn't look too healthy today, does it? I try to keep load times around 100ms (.1 sec), and they're all over the place now.
Photo of thetakerfanT

thetakerfan

  • 7 Posts
  • 1 Like
Still experiencing issues reported above. Chrome 33, Win7. Mark older stories read not working either.
Photo of cahwyguy

cahwyguy

  • 20 Posts
  • 6 Likes
Also seeing the same issue.
Photo of Lucas High

Lucas High

  • 14 Posts
  • 0 Likes
Same here. Using Chrome 33.
Photo of Samuel Clay

Samuel Clay, Official Rep

  • 5139 Posts
  • 1133 Likes
Figured it out. Turns out yesterdays DB maintenance caused a bunch of app servers to go into an in-between state where they kept failing. Fixed it but I need to investigate how to prevent it from happening again.
Photo of Dan CaprineDC

Dan Caprine

  • 5 Posts
  • 0 Likes
Confirming that this fix worked for me. Thank you!
Photo of

  • 5 Posts
  • 0 Likes
Samuel--still broken for me. Same symptoms as I described before.
Photo of Josh

Josh

  • 17 Posts
  • 0 Likes
I'm still seeing the same issue, but only on Chrome 33.0.1750.154 m. Firefox 28.0 seems to work fine.
Photo of Samuel Clay

Samuel Clay, Official Rep

  • 5139 Posts
  • 1133 Likes
I suggest starting a new thread describing the issue, since this thread has been fixed.
Photo of MailbagsM

Mailbags

  • 2 Posts
  • 0 Likes
Not fixed for me .... same as above .... marking "All Read" for a feed un-bolds stories in the title summary area, but does not set the count of unread stories to zero in the left hand pane. If I navigate to another feed, then back to the first, all the stories are bold again.

The problem is intermittent. Sometimes it happens, other times everything seems to work OK, then back to the problem.

I'm running Firefox 27.0.1 on Windows 7 Pro SP1 64 bit
Photo of ecognito

ecognito

  • 18 Posts
  • 4 Likes
I'm also still seeing the problem intermittently. Firefox 28 and Chrome on Linux.

Perhaps not all the servers got the fix applied?
Photo of Ray LynkRL

Ray Lynk

  • 2 Posts
  • 0 Likes
Same here on firefox30 using windows 7
Photo of Samuel Clay

Samuel Clay, Official Rep

  • 5139 Posts
  • 1133 Likes
The fix was trivial, I just killed a bunch of zombie processes. These only occur when I have a failed DB server and bootstrapping it fails once (which happens surprisingly often with mongodb, but usually because i don't ask it to sync with a specific server fast enough and so it nearly takes down production because of a resync from master and not a slave).

Which means that the server is in the same condition now as it always is. No other errors are coming through, so it's likely that there is some other front-end change that may have caused this. But I can't reproduce it and I'm not entirely sure what's happening.

It looks like the request never actually fires, which sounds like a front-end issue. Do you see any console messages or errors? Can you confirm that the AJAX event is firing (if you know how).
Photo of Ray LynkRL

Ray Lynk

  • 2 Posts
  • 0 Likes
Firebug does not show an outbound network request when attempting to mark all as read, although it does unbold the stories (until reload) it seems to only be making the changes client side. No errors however are being reported to console.log()
Photo of ecognito

ecognito

  • 18 Posts
  • 4 Likes
Just checked and it is behaving itself at the moment. If I see the problem again I will try and grab some console output for you. Also, are you familiar with Fiddler? If so, I would be happy to capture some traffic logs and send them to you.