Video Conversion Epic Fail!

  • Problem
  • Updated 3 years ago
  • Solved
Archived and Closed

This conversation is no longer open for comments or replies and is no longer visible to community members. The community moderator provided the following reason for archiving: .

I have been extolling the virtues of Prezi and am about to give a web presentation on its awesomeness. And then this happens...I CANNOT GET A VIDEO TO UPLOAD/CONVERT/INSERT into my presentation. I have converted to FLV. I have tried letting Prezi convert MP4 for me. I have turned off firewalls, and followed every suggestion for the error codes associated with this. Nothing! NADA! Very, very frustrated. I recorded a video with Camtasia Studio 8 - new release and have tried everything to make this work but it fails. Please, please help!
Photo of SJGS

SJG

  • 3 Posts
  • 0 Reply Likes

Posted 3 years ago

  • 1
Photo of John

John, Official Rep

  • 6722 Posts
  • 424 Reply Likes
HI SJG,

you don't say what you're using Desktop or online editor?

- There may be an issue with the type and size of the video, are you able to load another FLV video? Just in case read http://prezi.com/learn/insert-video/ 50MB size for some licences (see bottom)
- If using Desktop, can you try updating your Adobe Air and see if this helps http://get.adobe.com/air/ (if so what version are you using please?)
- Is it that particular Prezi - can you load to another (try a new one)
- Any error codes you can give me?

Let me know how you get on

cheers

John
Photo of SJGS

SJG

  • 3 Posts
  • 0 Reply Likes
I am working from the desktop version of Prezi 3.086. I have a pro license. I am using the most current version of Adobe AIR. (3.2.0.2070)

I have uploaded 3 different versions of my short video clip and none of them will work. I have tried a 1.59 MB MP4 file, a 5.52 MB Flash file, and I have opened several different templates, including a blank page to try and insert the video. I have tried borders and brackets, no borders or brackets, and all kinds of combinations. I even tried loading Prezi on a different computer (both Windows 7 OS) so all of my video files/resources were on a local drive and not a network drive or another shared computer. Every time I allow the video to be uploaded, I get the following return message:
"Prezi could not load a video. Technical details: id: 2110 the reason is: Event [Event type="stateChange" bubbles=false cancelable=false eventPhase=2"

Furthermore, I have to go to the edit button and choose “undo” or close the program and re-launch if that doesn’t work because I am left with my screen locked on a weird box of color.

Thanks for any help or advice.
-SJG
Photo of John

John, Official Rep

  • 6722 Posts
  • 424 Reply Likes
Hi SGJ,

sorry you are still having trouble with this issue - I was about to say try it in FLV format, but I see you have done that already. If I understand you correctly it seems to be only this particular video that is giving you problems (am I right?) All I can suggest now is that the actual short video clip is corrupt in some way so that even after conversion it will not work - I don't think now that it is a server issue as there is no i/o related event mentioned?

Can you try another FLV video which has not been produced in the same way (Camtasia Studio 8) SGJ and see if that works - I would try it online and in the desktop version to see if this makes a difference - maybe with a different browser if possible

Please let me know how you get on

cheers

John
Photo of SJGS

SJG

  • 3 Posts
  • 0 Reply Likes
I uploaded a couple of other video files to test and they came back as usable. I am not sure why whatever version of this particular file (MP4, FLV, etc.) I'd try to upload always returned corrupt. I re-recorded a new video using Camtasia 8 and uploaded an MP4 file. This time it converted and worked fine. I'm happy with the result and I enjoy the flexibility of Prezi but I am concerned about the randomness of this occurrence. Perhaps the original recorded file was corrupt to begin with but there was no way to tell since it played fine as a stand alone video clip while playing it with other desktop players. Anyway, thanks for the advice and trying to resolve this.
Photo of John

John, Official Rep

  • 6722 Posts
  • 424 Reply Likes
HI SGJ,

glad its working for....
cheers

John

This conversation is no longer open for comments or replies.