Setting location services on

  • Question
  • Updated 4 years ago
Every time I get a notification I get a message telling me to enable location services in general settings. In my iPhone general settings Location Services ARE SET to ON. Is Trapster referring to some other setting and if so please tell me what it is and where to find it.
Photo of FKlassenF

FKlassen

  • 1 Post
  • 0 Likes
  • happy

Posted 5 years ago

  • 207
Photo of Sean

Sean

  • 156 Posts
  • 38 Likes
Hi FKlassen,

We are trying to recreate this bug. We will keep you updated.

Which version of Trapster, and which OS are you using?

Thanks,

Sean
Photo of devilwoman15D

devilwoman15

  • 3 Posts
  • 1 Like
Hi Sean I get this too and I double and triple checked everything is set up right
Photo of Stefanie

Stefanie, Community Manager

  • 529 Posts
  • 59 Likes
Hi,

Is your phone jailbroken too? Also, are you running the latest version of Trapster?

Thank you,
Stefanie
Photo of blue82vetteB

blue82vette

  • 1 Post
  • 0 Likes
I must have checked everything at least 5 times and all notifications are ON, but still get a message telling me I need to turn it on. Trapster needs to fix this problem.
Photo of niclarivN

niclariv

  • 6 Posts
  • 1 Like
Since the latest update whenever I get a push notification on my iPhone from Trapster and I immediately slide my finger across the screen when Trapster opens it says 'location services not enabled' and 'push notifications not enabled' even though they are. If I close trapster and open it again the problem goes away. Never noticed this problem with the previous version. My phone is jailbroken, but I don't think that has anything to do with this issue because it was working fine before and I haven't put any new apps on it lately.

This reply was created from a merged topic originally titled
Error message after push notification.
Photo of KheldanK

Kheldan

  • 4 Posts
  • 2 Likes
Seen this as well today. But oddly I was on Wifi only when connecting to wireless nextwork and going back into Trapster all was back to normal.
Photo of devilwoman15D

devilwoman15

  • 3 Posts
  • 1 Like
Hey Sean here is the OS I have for my iPhone as requested 3.1.3 which is the latest

This reply was created from a merged topic originally titled
Operating System as requested.
Photo of KingofQCK

KingofQC

  • 1 Post
  • 6 Likes
Can someone please help me!?!?!? i have the HTC Touch Pro 2 with Verizon and every time i go to Trapster nothing ever happens..it just says "searching for location". Am I doing something wrong?
Photo of beverly60B

beverly60

  • 1 Post
  • 1 Like
turn locations off then on again
Photo of KheldanK

Kheldan

  • 4 Posts
  • 2 Likes
Turning location services off and on makes no difference here... I have even gone as far as doing a full restore as new. If you ignore the popup and wait and go in afterwards manually it does not generate this issue. If you open Trapster directly it does not generate this issue. If you receive a Notification and select to view the trap this message occurs BUT it does have location services and does connect to GPS. Just a false error message basically. It is something that Trapster definitely needs to address in the code of a future release. For the instant it's just an annoyance, nothing more! :-)
Photo of flyers1130F

flyers1130

  • 4 Posts
  • 2 Likes
If anyone can help me, I would appreciate it. I just downloaded this app on my blackberry curve and logged in after verification. I do not get the red dot on my screen and it always says on the top of the screen, "Searching for location...Press "0" to set location manually.
Is anyone having this kind of problem?
Photo of leadfoot587L

leadfoot587

  • 1 Post
  • 0 Likes
I am having the same problem, I have the blackberry curve 8530. I read on the trapster site that with verizon you have to install an external bluetooth GPS here is the link http://74.125.45.132/search?q=cache:8...
Photo of Dave Finlay

Dave Finlay

  • 4152 Posts
  • 284 Likes
The 8530 does not have a GPS chip.
Photo of flyers1130F

flyers1130

  • 4 Posts
  • 2 Likes
I turned off the Allow assisted GPS and also did a reboot with the battery out. I still have the same problems. Please help.
Photo of Dave Finlay

Dave Finlay

  • 4152 Posts
  • 284 Likes
What phone do you have?
Photo of lilk13

lilk13

  • 3 Posts
  • 2 Likes
Even with the new update the trapster shows that I'm in Asia and I'm in Hawaii. I have checked all settings and they are set up properly. When will this be working properly
Photo of Dave Finlay

Dave Finlay

  • 4152 Posts
  • 284 Likes
What phone do you have?
Photo of lilk13

lilk13

  • 3 Posts
  • 2 Likes
HTC droid eris, verizon
Photo of pex

pex, Moderator

  • 107 Posts
  • 27 Likes
Maybe check your device and make sure your date and time are correct, also your time-zone and any regional settings
Photo of lilk13

lilk13

  • 3 Posts
  • 2 Likes
All is good in that area, thanks.
Photo of khaffert

khaffert

  • 1 Post
  • 0 Likes
I have the same issue and its been there for a while. While it is not impacting the use of the application it can be a little annoying.
Photo of fernando_ruleF

fernando_rule

  • 2 Posts
  • 1 Like
Hi, I have a problem my app ask me for a password and I don't have it..please some body help me!!
Photo of Dave Finlay

Dave Finlay

  • 4152 Posts
  • 284 Likes
Fernando-

I have no idea what that has to do with Location Services, but you can go to this page to see the answer:

http://getsatisfaction.com/trapster/t...

Dave
Photo of fernando_ruleF

fernando_rule

  • 2 Posts
  • 1 Like
thanks!!,but I still have the same problem...when I start to use the trapster in my iphone it ask me for a "password of confirmation" some kind of password and it tells me that my password of confirmation most be in my e-mail but I dont have it..the gps works but some tools dont, and I dont know what to do please help me!!
Photo of Dave Finlay

Dave Finlay

  • 4152 Posts
  • 284 Likes
Fernando-

Did you visit:

http://www.trapster.com/account-infor...

It tells you exactly how to get your confirmation code

Dave
Photo of lfcardenasL

lfcardenas

  • 1 Post
  • 1 Like
Buenas tardes Sirve para Colombia
Photo of SKDSLTS

SKDSLT

  • 2 Posts
  • 3 Likes
Ive got a Samsung Omnia i900 and all I get is Searching For Location on my screen. Why?
Photo of thefirebirdmanT

thefirebirdman

  • 1 Post
  • 0 Likes
This thread does not speak well to this company. I have the same issue that KingofQC asked 6 months ago and as far as I can tell there has been no response with a fix action by anyone from Trapster, never mind that KingofQC's question above is presented as the "Best Answer" to the original question which is ridiculous. Obviously no one is monitoring this. This could be an incredibly huge and successful service that could easily migrate to a subscription model but not if this is the support people are going to get. Very frustrated.
Photo of Dave Finlay

Dave Finlay

  • 4152 Posts
  • 284 Likes
thefirebird-

Just to clarify, three users of the forum clicked "This answers the question", which places it at the top automatically. We resolved his problem through email he had also sent.

Anyway, what phone do you have? What version of the OS and what version of Trapster? I will help you as best I can.

Dave
Photo of celestergC

celesterg

  • 3 Posts
  • 0 Likes
I have an iPhone 3G & I have the same problem. I even removed trapster from iTunes & reloaded it. It didn't help.
Photo of Dave Finlay

Dave Finlay

  • 4152 Posts
  • 284 Likes
Celesterg-

Trapster is saying that your Location Services aren't on?

Dave
Photo of davidcwilliamsD

davidcwilliams

  • 2 Posts
  • 0 Likes
YES... I have the same problem, just installed the app... I get the red dot 'radiating'.... but the background is blank (no Google Maps), and if I tap the 'Target' button in the upper right hand corner, I am told:

Location Services Disabled

Trapster requires location services.
Please enable location services in
your general settings.
Photo of Dave Finlay

Dave Finlay

  • 4152 Posts
  • 284 Likes
Photo of davidcwilliamsD

davidcwilliams

  • 2 Posts
  • 0 Likes
Thanks Dave, I updated to IOS4 and now have no issues.