Typepad Release Notes - Mobile templates & new CSS classes

  • Announcement
  • Updated 1 year ago
This week we've released some fixes and improvements to the /.m/ experience. We've also added some CSS classes to basic templates that will allow you to customize your blog's theme even further!

Read more at Everything Typepad.

Brianna, Official Rep

  • 464 Posts
  • 31 Likes
  • excited

Posted 1 year ago

Simon Widdowson, Champion

  • 187 Posts
  • 14 Likes
Just been looking at our [old] mobile solution - the cobbled together mobile templates from a while back.
I've sent you a help ticket with some questions about those, but in the meantime a quick question...

Do the /.m improvements only apply to recent themes that are designed to auto detect a mobile device? It doesn't seem to make a difference to some of the themes on some of our school sites (these sites are using older themes)

Brianna, Official Rep

  • 464 Posts
  • 31 Likes
Hi Simon,

The updates to the /.m/ templates are:
- fixed the broken code when a featured post was set (this is something you had previously reported)
- added a link to the blog title (a request, if I'm remember correctly, you made)
- added custom CSS classes to the footer so that the content could be customized or hidden

I wasn't able to work in any fixes for the small thumbnails since that's a bit out of my league at this moment (it's an issue of either offering full size images or incredibly small 120px images; need to find out if there's some in-between).

These changes apply to any /.m/ use, not just recent themes, which do not make use of /.m/ at all.

Simon Widdowson, Champion

  • 187 Posts
  • 14 Likes
Thanks for the prompt reply.

I'm seeing a few problems on our main school site - not sure whether it's a change I made a while ago, or something that's fresh.

I've put it in a help ticket, and I'm looking through at the moment to see if I can figure it out. If I sort it, I'll let you know!

Melanie, Community Manager

  • 373 Posts
  • 12 Likes
Thanks Simon!

Simon Widdowson, Champion

  • 187 Posts
  • 14 Likes
I've seen the ticket reply. That'll teach me to try these things so quickly. I'll wait next time and let others be the early bird ;oP

Brianna, Official Rep

  • 464 Posts
  • 31 Likes
Simon, we just released a fix for the issue that caused individual posts in the /.m/ directory to not display. I've confirmed that the posts are now showing up as expected. Sorry for the inconvenience, though I'm glad we were able to address it so quickly for everyone. ;)

Simon Widdowson, Champion

  • 187 Posts
  • 14 Likes
Thanks Brianna,
I've looked and everything is back to normal now. Thanks for fixing it so quickly.

Time to start tweaking the site with the new CSS you've released and I'll try not to break our website :o)